TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Közelítések Krúdyhoz

: Közelítések Krúdyhoz

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631529851

tartalom:

˝Fülöp László tanulmánykötete Krúdy Gyula hatalmas életművének sokoldalú elemzésére és megközelítésére vállalkozik. A debreceni irodalomtörténész részletesen és árnyaltan elemzi Krúdy Gyula epikai világát, ábrándjait, idilljeit, nosztalgiáit, pályaívét az anekdotáktól a szatírákig, ˝a Monarchia legjobb magyar ismerője˝ világnézetét, elbeszélésmódját, időkezelését, szerepeit és életérzéseit, a magyar irodalmi hagyományba való beilleszkedésének és újszerűségének problémáit. Fülöp László nemcsak Krúdy rendkívül szerteágazó életművében van otthon, hanem természetesen a sokféle véleményt tükröző Krúdy-irodalomban is; művéből nem hiányzik az új álláspontot érlelő vita szelleme sem. A meggyökeresedett Krúdy-közhelyek ellenében Fülöp László könyve a bonyolult, sokszerű, eleven Krúdy Gyulát mutatja fel az olvasónak.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!