TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Kulcslyuk-líra

: Kulcslyuk-líra

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

112 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631507483

tartalom:

A költő szókincse legfeljebb bővebb, de nem különbözik másokétól. Mi teszi akkor hát a költőt? A füle, mellyel dallamot, ritmust hall meg a szavakban? A szeme, mely képekben, szerkezetekben érzékeli az érzelmet és a gondolatot? A költészet elemi titka ez, hiába keresik rá a választ a költészet kezdetei óta a költők és esztéták. Bizonyára e titokzatosság is hozzájárul ahhoz, hogy élénk érdeklődés övezi a műhelynaplókat vagy a költők önfeledt feljegyzéseit, melyekből - ha az nem is derül ki, hogyan lesz költő a költő - kiderül, hogyan lát, hogyan gondolkozik, hogyan érzékel. Károlyi Amy a műhelynapló műfaját nemesítette meg e kötetben, új műfajt hozva létre: lírai kollázst, a szemlélődő, tűnődő, olvasó, verstöredékeket dúdolgató költő tudatának apró szenzációit rögzítve. A téli, tavaszi, őszi kert eseményeit leste el, ismerősök és ismeretlenek, élő és halott barátok szavait hallgatta ki, a magyar nyelv szavait ízlelgette, a magyar műveltség több évszázados történetének lapjait forgatta figyelmesen, mint lomos fiókokat, felbolygatta személyes emlékeit - s amit meglátott a kertben, amit meghallott a szavakban, óvatos kézzel kiemelte a felejtésből vagy a közönyös mindennapokból, hogy e gesztus által a részletek elnyerjék valódi jelentőségüket: valódi jelentésüket.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!