TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Lángözön. Shakespeare kora és kortársai

: Lángözön. Shakespeare kora és kortársai

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

756 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963077285x

tartalom:

˝Székely György, a kiváló színháztörténész nagyszabású és alapvető vállalkozása ez a mű. A színháztörténet egyik fénykorát tekinti át rendkívüli alapossággal, azt az alig két nemzedéken át tartó ˝lángözönt˝ (Füst Milán nevezte így), amely elemi erővel tört fel I. Erzsébet és I. Jakab uralkodása idején, és amelynek középpontjában persze Shakespeare áll, de korántsem magányosan. Az ő művészetét Székely György könyve olyan eleven színházi, irodalmi, politikai és történeti folyamatba ágyazza, amelyből kiderül, hogy elődei, közvetlen kortársai és utódai sem akármilyen tehetségek. Szoros kapcsolat volt a kor drámaírói között, s a hatások és visszahatások bonyolult szövedékének kirajzolódó képe egyúttal Shakespeare jobb megértését is lehetővé teszi. Nemcsak nálunk kevéssé vagy semennyire sem ismert szerzőkkel (Kyd, Lyly, Daniel, Nash, Dekker, Middleton, Fletcher, Webster stb.), hanem olyan színházi műfajokkal is megismerkedünk, mint a gyerekszínház vagy a maszkajáték, amely ebben a korban alakult ki udvari műfajként, visszahatott a populáris drámára is, és végül az operához vezetett. A kor drámairodalma sok szállal fonódott össze más műfajokkal is: a lírai és epikus költészettel éppúgy, mint a zenével és a képzőművészettel. Ezeket a szálakat sem hagyja figyelmen kívül ez a könyv, amely lebilincselő olvasmány, de tankönyvnek is kiválóan használható.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!