TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Latin és mosoly

: Latin és mosoly

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Nyelvészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630721511

tartalom:

"Különös sors jutott osztályrészül Rónai Pálnak, a nyelvésztanárnak és költő-műfordítónak: majd négy évtizede, az európai látóhatár elsötétülése idején talált új hazát Brazíliában, és ott azóta ismert - portugál nyelvű - író, kritikus, publicista lett belőle. Sokoldalú - tanári és közéleti - tevékenysége mellett, amellyel előkelő helyet, rangot vívott ki magának egy földrésznyi ország szellemi életében, egy emberöltőt töltött a magyar irodalom és művelődés áldozatos népszerűsítésével, gyűjteményes kötetek szerkesztésével, magyar művek portugálra, brazil művek franciára fordításával. Ez a kötet Rónai Pál magyar, francia és brazil vonatkozású irodalmi tanulmányaiból, finom ízléssel, friss szemlélettel megírt, irodalomtörténeti igényű kritikáiból, játékos-népszerű nyelvészeti fejtegetéseiből, művelődéstörténeti kalandozásairól beszámoló, szellemes vallomásaiból ad ízelítőt. Rónai szokatlan és varázslatos összegezéssel lepi meg olvasóját; idegen és részben - sőt nagyrészt - egzotikus világba kalauzol bennünket, ahol ő már otthonosan forgolódik, de mégse, annyi év után se tud, és nem is akar szakítani magyaros látásmódjával, ismeretlen tájakon bolyong, de a mi szemünkkel is nézi őket."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!