TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Magyar drámák színháza

: Magyar drámák színháza

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Szkénetéka

Terjedelem:

361 p., 16 t.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635625200

tartalom:

"Amikor e kötetet összeállítván, a magyar drámák előadásaihoz kapcsolódó kritikáimat válogattam, magam is meglepődtem azon, hogy gyakorló színibírálói működésem kezdetétől e sorok írásáig - 1967 decembere és 1979 márciusa között - milyen szép számú hazai színpadi művet láttam. Munkahipotézisem szerint e több mint tizenkét év magyar drámáiról ennyi előadás alapján már kialakulhat valamilyen kép, bár tisztában vagyok azzal, hogy ez a kép távolról sem lehet teljes, sőt bizonyos mértékig esetleges, hiszen a kritikus egyrészt nem láthat mindent, másrészt nem mindig arról ír, amiről akar, hanem arról, amivel megbízzák. A munkahipotézis helyességéről természetesen éppúgy az olvasó hivatott dönteni, mint ahogy a képet is magának kell kialakítania, saját élményeire támaszkodva, és ha van hozzá türelme, e bírálatokat lapozgatva. Az én dolgom csak annyi volt, hogy megszűrtem, majd valamennyire elfogadható rendszerbe - összefoglaló csoportokba és időrendbe - szerkesztettem az egyes írásokat."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!