TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Magyar és délszláv irodalmi tanulmányok

: Magyar és délszláv irodalmi tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Dél-szláv irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

638 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963152521x

tartalom:

"E kötet tanulmányainak tematikai kettőssége valójában egy tőről fakad: szülővárosom, Eger kulturális örökségének élménye determinálta. A XVIII. században prosperáló város a felvilágosodás kori magyar művelődés egyik érdekes, de ellentmondásokkal teli központja volt. Irodalomtudománnyal foglalkozó városlakóként s a város tanárképző főiskolájának irodalomtörténész-tanáraként szükségszerűen jutottam el XVIII. századi irodalomtörténeti kérdésekhez. Délszláv orientációm is itt gyökerezik: a XVIII. században épült "rác templom" elég volt, mint műtörténeti emlék, hogy felkeltse érdeklődésem a szerb, horvát, majd részben a szlovén irodalom iránt, ami természetesen az egyetemi évek alatt csak fokozódott. Debreceni diákként Angyal Endrétől hallgattam jugoszlavisztikai tárgyú előadásokat, ő hívta fel figyelmemet Miroslav Krleza életművére is, akivel aztán - a szerencsés véletlen folytán - éppen húsz éven át tarthattam a személyes kapcsolatot. Ő mindig azzal búcsúzott Zágrábból való távozásaim alkalmával: Ne feledje, csak egy folyó választ el bennünket, s ezen szellemi hidakat kell építeni. Talán sikerült a kötet szerény szövegeivel hozzájárulni e jelképes hidak jövendő felépítéséhez." (Lőkös István)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!