TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Magyar vers-magyar nyelv. Verstani tanulmány - Kodály Zoltán bejegyzéseivel

: Magyar vers-magyar nyelv. Verstani tanulmány - Kodály Zoltán bejegyzéseivel

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Kráter Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Teleszkóp

Terjedelem:

237 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637583394

tartalom:

˝Már a könyvcím is elgondolkodtató. A nyelv egyik eredménye, ˝gyümölcse˝ a vers, a költészet. Mégis a ˝gyümölcs˝, az eredmény felől világosodik meg a teremtő közeg, a nyelv természete, mi több: ritmusalkotó képessége. Ezt hangsúlyozza a monográfia-értékű írás címadása. A második, kibővített kiadást több szempontból látjuk indokoltnak. Versolvasói kultúránk számára nélkülözhetetlen alapmű. A korszerű zeneelmélet és a verstani kutatás ötvözetében - jól tagolt előadásmódban - válik taníthatóvá nemzeti versnyelvünk; írásbeliségünk kezdeteitől, az énekes vers sajátságainak ismeretében, a közelmúlt modern költőinek ritmusalkotó gyakorlatáig. A könyv első kiadása - az iránta megnyilvánuló érdeklődés következtében - már közkönyvtáraiban is alig található. Különös jelentőséggel bírnak Kodály Zoltán följegyzései. A zenetudós-zeneszerző vitázva-elmélyítve mintegy ˝végakaratként˝ örökítette meg a könyv témáihoz kapcsolódó gondolatait: a szerző, az utókor és nem utolsó sorban a mai fiatal olvasók, gyakorló költők számára.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!