TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Megmozdult világban. Fábry Zoltán élete és munkássága

: Megmozdult világban. Fábry Zoltán élete és munkássága

Kiadás:

Pozsony, 1987

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Fábry Zoltán ebben az évben lenne kilencvenéves. Munkássága a csehszlovákiai magyar irodalom három korszakán ível át. Személye, 1970-ben bekövetkezett haláláig ennek az irodalomnak a folyamatosságát jelképezte, publicisztikája és irodalomkritikai tevékenysége talán a legnagyobb hatással volt a csehszlovákiai magyar irodalom fejlődésére, különösen az ötvenes és hatvanas években indult két írói nemzedék pályakezdése. Fábry Zoltán munkásságával több könyv és számtalan tanulmány, esszé és cikk foglalkozott már eddig is. Ilyen átfogó, monografikus igényű munka, mint Fónod Zoltán könyve, egy sem íródott még azonban. Fónod Zoltán a Fábry-életmű egyik legjobb ismerője. És a Fábryról szóló irodalomé is, amelyre könyvében bőségesen hivatkozik, nemegyszer polemikus hangot ütve meg. Könyvének különösen azok a fejezetei értékesek, amelyekben Fábry pályakezdését vizsgálja. A Fábry-életműnek ezt a néhány éves szakaszát az irodalomtörténet-írás alig tárta fel még. A Megmozdult világban című könyvében Fónod Zoltán elsősorban Fábry szemléletének, világképének alakulását elemzi, helyenként igen részletesen és mélyrehatóan, s a Fábry-kutatást számos új szemponttal gazdagítja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!