TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Mezítláb a szentegyházban. Cikkek Petőfiről és kortársairól

Mezítláb a szentegyházban. Cikkek Petőfiről és kortársairól

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Petőfi megmutatta, hogy nemcsak az "írástudók" számára, hanem "szűrös-gubás embereknek" is lehet alkotni. Korunkban nemsokára az utolsó szűr és guba is múzeumba kerül, de nem avulhat muzeális emlékké az az elv, hogy a költészet a népé is. Nemcsak mint felvevőé, hanem mint értékelő fórumé is. E kötet cikkeinek írásakor az a meggyőződés vezetett, hogy Petőfi elvét ki lehet terjeszteni a költészetről az irodalomtörténeti és történelmi tanulmányokra is. Könyvem olvasgatása remélhetőleg nem árt meg a hivatásos irodalomtudósoknak, kutatóknak és oktatóknak sem, de őszintén megvallom, hogy cikkeim megszerkesztésekor elsősorban nem rájuk gondoltam. Azt szerettem volna elérni, hogy azok se tegyék le olvasatlanul e könyvet, akik egy szabályos tudományos dolgozat végigtanulmányozására nem fordítanának sem erőt, sem időt, de akik készek elgondolkodni Petőfinek és kortársainak mai időszerűségén."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!