TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Mondóka, gyermekvers, esztétikum

: Mondóka, gyermekvers, esztétikum

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Vers Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

223 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631791653

tartalom:

˝Ennek a könyvnek, amely címében esztétikummal kapcsolatos gondolatok közlését is ígéri, nem lehet a célja az, hogy arra, amire a tudósok sora nem talált megoldást, végső és perdöntő választ adjon. Nem is erre vállalkozunk, más módszerrel kísérletezünk. Kutatásokkal, elemzésekkel - pontosabban: versértelmezésekkel - fogjuk bemutatni, mit tartunk szépnek a gyermekköltészetben; néhány gyermekversköltő munkásságának konkrétabb elemzésével, verseinek boncolgatásával próbáljuk majd bizonyítani, melyek azok a nyelvi eszközök, amelyek élvezetessé teszik a gyermekverseket általában. Vizsgálódásunk másik szempontja az, hogy fölhívjuk a figyelmet arra: a mai "hivatásos" gyermekköltészet rengeteget merített a népköltésből, a gyermekmondókákból. Ezért a fejtegetéseink keresni fogják a kapcsolatot a népi művészettel és a népi gyermekversekkel, s rámutatunk majd, hogy a modern gyerekvers írás mennyit és hogyan merített belőle.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!