TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Műhely a Mewsba

: Műhely a Mewsba

Kiadás:

h. n., 1973

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

89 -111 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A királyi udvarban időnként vedlettek a vadászsólymok, és ha vedlettek, akkor rossz kedvük volt, és nagy szemetet csináltak a lehulló tollaikkal. Ezért elkerítettek számukra egy szűk kocsisort. Ez még VIII. Henrik idején volt, és a sznob polgárok a házuk mögött azt a kis udvart, ahol a hintót tartották, és ahol a kocsiszín fölött, egy kis lakásban a parádés kocsis lakott, elnevezték mewsnak. Franciául mue az vedlő madár. Az angolok ezt a szót igésítve mews-nak ejtik. Mikor Cs. Szabó Londonba érkezett, ezek a pici házak, amelyek nem a zajos főutcán vannak, hanem a nagy paloták mögött képeznek sort, nagyon divatosak lettek, főleg művész körökben. És Cs. Szabó is szerzett magának egy ilyet, az Oxford Mews-ban. Végül a kocsiszínben fért el a tízezer könyve. Az eredeti könyvtárát persze Magyarországon hagyta, csak a lakáskulcs volt a zsebében, a Belgrád rakparti szép lakásában minden ottmaradt." Albert Zsuza: Legenda Cs. Szabó Lászlóról

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!