TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Musil világa

: Musil világa

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Írók Világa

Terjedelem:

194 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630723697

tartalom:

""Az az ember, akinek az igazság kell: tudós; aki szubjektivitásának szabad játékát kívánja biztosítani: író; mit tegyen viszont az az ember, aki e két lehetőség között akar valamit?" Robert Musil önmagához intézett kérdését a huszadik század nem egy regényírója feltehette magának. A regény és az esszé műfaji határainak elmosódása idején a regényíró hagyományos státusa is elbizonytalanodott. Musil írói pályája az újfajta dilemmákat különösen drámaian példázza. Fő műve, A tulajdonságok nélküli ember és a vele lassanként eggyé olvadó élete e dilemmák megoldásának a szó eredeti értelmében vett essai-jévé, kísérletévé vált, amelyben a mozgósított tudományos és művészi eszköztár egyenrangú szerepet játszott. A tulajdonságok nélküli ember magyar fordítása óta Musil eredetisége és nagysága már mifelénk is dereng az elmékben. Ám a három vaskos kötet és a felületes benyomások alapján sokan inkább tiszteletre méltó, de olvashatatlan szent szörnyetegnek tartják, semmint az irodalmi műveltség eleven hatóerejének. Zalán Péter pályaképe afféle bevezető kíván lenni ehhez az életműhöz, vezérlő kalauz Musil világának felfedezésre váró tartományaihoz."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!