TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Nibelungok. Középkori költészet és európai valóság

: Nibelungok. Középkori költészet és európai valóság

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Német irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

393 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631401804

tartalom:

Walkó György esszéjében tizennégy arányosan fölépített fejezet sorakozik egymás után, világos szerkezettel, s valójában: kaland-logikával. A kaland-logika lényege éppen az, hogy miközben az egyes fejezetek olvasása nyomán egyre többet s egyre "sokfélébb" ismeretet tudunk meg a Nibelung-énekről s az azt övező európai és magyar valóságról, valójában a nagy mű lényege látszólag egyre többet s egyre "sokfélébb" ismeretet tudunk meg a Nibelung-énekről s az azt övező európai és magyar valóságról, valójában a nagy mű lényege látszólag egyre titokzatosabbá válik, pontosabban: egyre megfejthetetlenebbé. Csak a tanulmány utolsó fejezetei tárják föl előttünk a megoldást. A megtett út - az ismeretek kalandja - kétszeresen hasznos az olvasónak. Egyrészt kacskaringói maguk is lényeges ismeretek tömegével szolgálnak számára, másrészt "dramaturgiailag" egyre érdekesebbé és égetőbbé teszik előtte az alapkérdést: mi a Nibelung-ének lényegi mondanivalója?

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!