TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Nyílt kártyákkal. A levél- és naplóírásról

: Nyílt kártyákkal. A levél- és naplóírásról

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

NagyVilág

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

330 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639175188

tartalom:

˝Egy-egy írói életműnek szerves és egyenrangú része a szerző naplója és levelezése, mivelhogy mindkét tevékenység, Gide szavaival élve: a "mesterség-gyakorláshoz" tartozik. Az író naplóját és leveleit ugyanúgy írja, fogalmazza mint szépirodalmi műveit; ugyanúgy "magát játssza meg" tétként bennük, mint a nagy műgonddal létrehozott alkotásokban. Bálint Péter tanulmányaiban makacs és kitartó munkával kutatja a napló- és levélírói szándékot; az én intencionálását; az önmegjelenítés és kapcsolatteremtés legkülönbözőbb módozatait; a kommunikációs interakció bonyolult megnyilvánulásait, a kor-, eszme-, stílus- és művelődéstörténeti vonatkozásokat; az irodalmi élet szerveződésének és működésének lenyomatait az egyes forrásdokumentumokban. Bálint Péter az általa kiválasztott napló- és levélírók műhelyébe vezet el bennünket, hogy bepillantást nyerjünk az alkotás lélektani problémáiba; a tervezés, műteremtés, önvizsgálat, a beszédkényszer és a hallgatás titkaiba; az életmű és a róla szóló önreflexiók kölcsönhatásába. A portréfestés szándéka mellett megeleveníti az adott kort, s azt a szellemi környezetet, amelyben az alkotók igyekeznek tájékozódni, ítéletet mondani, rangjuknak és súlyuknak megfelelően részt venni egyes alkotások létrehozásával.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!