TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Összefüggések. Világirodalmi tanulmányok

: Összefüggések. Világirodalmi tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632707389

tartalom:

˝Vajda György Mihály kötetének témaköre változatos. Foglalkozik Petőfi és Heine költészetének rokon vonásaival, Brecht modernségével, a dadaizmussal, a neoklasszikus irodalommal és képzőművészettel, a szecesszióval, de magával az irodalomtörténet történetével is. Az érdekli, vajon az új európai helyzetben milyen szerepet játszhat az irodalomtörténet-írás a népek egymást megértésében, egymást megismerésében. Szükségszerű ebből a nézőpontból éppen az összehasonlító irodalomtörténet helyzetét és jövőjét kutatni, fölmérni. Hiszen a legkézenfekvőbb éppen e fiatal tudományágat fölhasználni a nemzetek közös céljainak elérésére, Pontosabban: ha szerény eszközökkel is, de hozzájárulni a nagy emberi törekvések megvalósításához az irodalomtudomány segítségével is. A Goethétől a naturalizmusig és a Tell Vilmostól Az ember tragédiájáig terjedő változatos témakör e központi szempont - az összefüggések keresése - révén válik szervező elemévé a műnek, és ez teszi egységessé; Vajda György Mihályt nem azok a mozzanatok érdeklik, amelyek megkülönböztetnek, hanem azok, amelyek összekötnek évszázadok és földrajzi fokok távolságán keresztül.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!