TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Párbeszéd a groteszkről. Beszélgetések Örkény Istvánnal

Párbeszéd a groteszkről. Beszélgetések Örkény Istvánnal

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

302 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632715470

tartalom:

"A kijelentő mondat helyett a kérdő mondat volt az, amely az én egész írói struktúrám alapja... Minden írásomban igyekeztem úgy feltenni a kérdést, hogy az olvasó próbáljon válaszolni rá," - mondta Örkény István egy interjúban alkotói módszeréről. Írói pályafutásáról, műveiről sok tanulmány, kritika jelent meg életében, de az életmű egészének elemző, sokrétű méltatása csak halála után kezdődött meg. De hogyan vallott saját művészetéről, hogyna vélekedett irodalomról, színházról, s ami nem kevésbé fontos: milyen ember volt? - a kialakítandó igaz képhez mindenképpen hozzátartoznak az író személyes hangú nyilatokzatai is. Utánozhatatlan derű, bölcsesség és önirónia sugárzik ezekből a vallomásokból. S miközben élvezzük finom szellemességüket, eleganciájukat, észrevétlenül kirajzolódik az a szellemi örökség, amelyet Örkény István már életében megfogalmazott, de aminek igazi jelentőségét csak most, a pálya lezárulása után értjük meg. Ehhez ad segítséget az interjúgyűjtemény, amely a hazai és külföldi folyóiratokban megjelent, rádióban és televízióban elhangzott beszélgetésekből válogat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!