TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei

: "Posztmodern" háromszögelési pontok: Lyotard, Habermas, Derrida

Kiadás:

Párizs; Bécs; Budapest, 1993

Kiadó:

Magyar Műhely

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637596062

tartalom:

˝Mi a ˝posztmodern˝? Jean-Frawois Lyotard szerint a posztindusztriális kor kultúrája; Frederic Jameson viszont a kései kapitalizmus kulturális logikájának nevezi. E könyv szerzője szerint a ˝posztmodern˝ a posztindusztriális társadalom értelmiségére jellemző viselkedéslélektani paradigma. Van, aki azt állítja: a posztmodernizmus a modernizmus manierizmusa; mások véleménye az, hogy a posztmodern a huszadik századi ember kudarcainak ideológiája. Ahhoz, hogy a ˝posztmodern˝-ről önálló véleményt alkothassunk, ismernünk kell a huszadik század második felének ezt a nagyhátású ˝izmusát˝. Az eddig megjelent kiadványoktól eltérően a ˝posztmodern˝ háromszögelési pontok szerzője főleg a téma francia nyelvű irodalmát dolgozza fel. Jean-Francois Lyotard és Jacques Derrida a ˝posztmodern˝ színpad főszereplői, akárcsak a velük gyakran polemizáló Jürgen Habermas. Érdemes megismerni véleményüket, és felfedezni, elsősorban Derrida munkásságán keresztül, a ˝posztmodern˝ utáni kor körvonalait.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!