TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Proust

: Proust

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

358 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632804155

tartalom:

"Marcel Proust története, ahogy könyvében megírja, egy olyan emberé, aki gyengéden szerette gyermekkora varázsos világát; aki nagyon korán szükségét érezte, hogy rögzítse ezt a világot és egyes pillanatainak szépségét; aki gyengének érezve magát, sokáig dédelgette a reményt, hogy sohasem hagyja el a családi paradicsomot, nem kell megküzdenie az emberekkel, s kedvességével teszi őket engedékennyé; aki megismerve az élet keménységét és a szenvedélyek keserű erejét, maga is szigorú, s olykor kegyetlen lett; aki anyja halálakor elvesztette menedékét, de betegsége révén mégis védett életet formált magának; aki hátralevő éveit félremetesége zártságában elvesztett gyermekkora és ezt követő csalódásai újjáteremtésére szentelte; aki, végül, az így újra meglelt időből minden idők egyik legnagyobb regényének anyagát teremtette." Maurois remekbeszabott, ma már klasszikusnak tekinthető Proust-életrajzának első mondatait idéztük; a kiváló, hazánkban is jól ismert francia író az elsők között derített fényt Marcel Proust külsőleg eseménytelennek, sőt aszketikusnak tűnő élete rejtett titkaira, arra a sajátságos, arisztokratákból és félvilági hölgyekből, igazi művészekből és dilettánsokból álló környezetre, amelyben Proust művészete, utánozhatatlan stílusa kialakult. Maurois könyvében egy csillogó stílusú, ihletett művész vall még nagyobb elődjéről, Az eltűnt idő nyomában alkotójáról."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!