TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Régi magyar olvasókönyv

Régi magyar olvasókönyv

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631778169

tartalom:

"Olvasókönyvünk a régi magyar műveltségről és nyolc évszázad írott irodalmáról kíván keresztmetszetet adni. A szövegek terjedelme rendszerint nem engedte meg a teljes terjedelemben való közlést, ezért szemelvényeinket úgy válogattuk meg, hogy azok önmagukban véve is kerek egészet alkossanak, képet adjanak íróik egyéniségéről, és ha magyar nyelvű munkákról van szó, a szerzők stílusáról is. A kötet anyagát az általánosan elfogadott irodalomtörténeti korszakolás alapján osztottuk fel, ezen belül műfaji csoportosítást végeztünk, mely időrendben nyújtja a műveket. Az egyes korszakok kezdete és vége átfedi egymást, ez felel meg ugyanis a legjobban az irodalom élő folyamatának érzékeltetésére. A kötet gazdag anyaga az irodalmon kívül megérdemli a történelem, művészettörténet, földrajz, néprajz, sőt matematika és fizika iránt érdeklődők figyelmét is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!