TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Rend és kaland. Az 50 éves Alföld antológiája

Rend és kaland. Az 50 éves Alföld antológiája

Szerkesztő:

Kiadás:

Debrecen, 2003

Kiadó:

Alföld Szerkesztősége

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632061586

tartalom:

"Egy válogatásnak sosem egyszerű találó címet adni. Különösen nem egy olyannak, amely ötven év élő irodalmát öleli fel, miközben értekező prózájának jelentős része klasszikus hagyományaink felé is üzen. A rend és a kaland fogalmainak párosa talán azért is szerencsés az Alföld félévszázados történelmének bekerítésére, mert a folyóirat legjellegzetesebb, legértékesebb vonulatait jelzi. Egyfelől a nemes tradíciók kritikus tiszteletét, a filológiában megnyilatkozó alázatot, a komplex pályaképeken és a műelemzéseken átsugárzó irodalomtörténeti igényességet. Másfelől az állandó fiatalítás gesztusát, a kételkedés jogát, használatra érett új és korszerű teóriák gyakorlati alkalmazását. Egy válogatás mindig rejt magában szubjektív elemeket. Valószínűleg most sincs ez másképp. Küldetéstudat és magas szintű nyelvi kísérletezés között eléggé reménytelen a kényes egyensúlyt megtalálni. Mint ahogy szinte esetenként módosul csinosodó provincia és országos horizont, határon inneni és túli teljesítmény, öregedő és pályakezdő nemzedék korrekt megítélésének szempontja. A kötetben szereplő nyolcvankilenc alkotóhoz talán nem szükséges különösebb kommentár. A dolgok természetéből, a behatárolt lehetőségekből adódik, hogy a kimaradt jelentős értékek a fájdalmasak. Nekik azt üzenhetjük: velük együtt vagyunk ilyen gazdagok."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!