TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Romain Rolland az ember és az író

: Romain Rolland az ember és az író

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

292 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Dobossy László irodalomtörténeti monográfiája az élet és a mű egységében vizsgálja a nagy francia író életművét. Bőven merít a Rolland halála óta megjelent naplókból, emlékiratokból és levélgyűjteményekből, s elsőként használja fel Romain Rolland-nak eddig kiadatlan terjedelmes levelezését magyar barátaival, tisztelőivel és olvasóival. A könyv megismertet azokkal az ellentmondásos körülményekkel, amelyekből Romain Rolland életműve kibontakozott. Bemutatja a polgári gondolat fokozódó válságát Európában és Franciaországban, s Rolland életművét úgy értékeli, mint következetesen végigvitt kísérletet e válság leküzdésére. Tüzetesen elemzi Rolland főbb alkotásait, így vázolja fel a hosszú és küzdelmes utat, amelyen a Sorbonne egykori professzora eljutott előbb a háború embertelenségének elítéléséhez, majd a szocialista forradalom igenléséhez és a cselekvő humanizmus hirdetéséhez. Romain Rolland gondolati fejlődésének története sokatmondóan szemlélteti az újabbkori világirodalom egyik legfontosabb mozzanatát.˝

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!