TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Salamon ibn Gabirol éa Jehuda ben Halévy kora, élete és költészete. Szemelvények a zsidó költészet remekeiből

: Salamon ibn Gabirol éa Jehuda ben Halévy kora, élete és költészete. Szemelvények a zsidó költészet remekeiből

Kiadás:

h. n., 1941

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Irodalomtörténet Judaika Vers Német nyelv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Biblioteca Evreiasca

Terjedelem:

86 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Ezen kis munka célja, a spanyol zsidó, egyben a zsidó költészet legkiválóbb termékeinek, remekalkotásainak, szerzőik kora, jellemük és életüknek rövid, népszerű ismertetése. Célja tehát legfőképpen ismeretterjesztő, mire azonban - nézetem szerint - igen nagy szüksége van hazánk művelt zsidóságának, úgy hogy e tekintetben e munka hézagot betölteni hivatott. Mert ha mindnyájan ismerjük amaz ország és nép irodalmának, költészetének klasszikus műveit, amely országban és amely nép között élünk, annál inkább hozzá kell hogy tartozzon műveltségünk alapjaihoz saját, speciálisan zsidó gondolkozóink, költőink, filozófusaink műveinek ismerete. Ezt a célt kívántam szolgálni és valamint saját tanulmányaim és ismereteim kiegészítése nagy hasznomra és örömömre szolgált, úgy - remélem - népünk minden magasabb, teljesebb tudásra törekvő tagja készséggel fogja fogadni ismereteinek a füzetben foglaltakkal való kiegészítését, A könyvben foglalt poémákból meglepetéssel fogja látni az olvasó, hogy e két nagy költő alkotásai mai gondolkozásunknak, ízlésünknek is mennyire megfelelnek, a ma embere felfogása, ízlésére, érzékeire mily frissen, üdén hatnak, hogy e virágok nemcsak konzervált, lepréselten eltett tárgyai a múltnak, hanem még ma is díszes színezetű, illatos, eleven rózsái egy érdekes kornak.˝

leírás:

Néhány vers német nyelven.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!