TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Séták Puskinnal

: Séták Puskinnal

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Orosz irodalom

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

234 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Minden, hódolattal határos szeretetünk ellenére , amit Puskin iránt érzünk, valahogy nehéz megfogalmazni, miben áll zsenialitása, és miért éppen ő, Puskin nyerte el az elsőség pálmáját az orosz irodalomban. A tiszteletteljes címek adományozására késztető nagyságon kívül, melyek mögött a költő arca a népszerű, pofaszakállas folttá folyik szét, a nehézség abban rejlik, hogy Puskin egyszerre abszolút érthető és felfoghatatlan, az általa kinyilatkoztatott, szemmel láthatóan közérthető igazságok, melyekben, úgy tetszik, nincs semmi különös (a határozatlanság gesztusa: "Hát csak úgy... úgy, ahogy..."), valójában talányosak. Engedtessék meg, hogy megkérdezzük és kételkedjünk (többen kételkedtek is): Tényleg olyan nagy-e az önök Puskinja, és voltaképp mitől olyan nevezetes, leszámítva tíz-egynéhány ügyesen összetákolt darabot, melyekről semmi mást nem mondhatunk, mint azt, hogy jól szabottak?˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!