TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Shakespeare szerepösszevonásai

: Shakespeare szerepösszevonásai

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mérleg

Terjedelem:

277 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630761424

tartalom:

˝A színház és a dráma nagy korszakainak vizsgálata kettős haszonnal kecsegtet. Részben segít megérteni azokat az általánosan érvényes - történeti korszaktól függetlenül értelmezhető - emberi törvényeket, amelyek a drámában, e leginkább filozofikus műfajban feltárulnak. Másrészt segít megérteni, egyes korszakokban miért vált lehetővé olyan antropológiai tudás megszerzése és rögzítése, amely más korszakokban valamitől nem volt lehetséges. A színház és a dráma vizsgálata óhatatlanul történeti jellegű. Ez azonban nem jelenti azt, hogy valamiféle egyenes vonalú haladási irányt feltételezhetnénk. Az egyes nagy színházi - és drámai - korszakok nem következnek egymásból, keletkezési feltételrendszerük igen eltérő, pontosan ugyanazok a feltételrendszerek soha nem jöhetnek létre ismét, a színház és a dráma története ezért tele van ugrásokkal, hullámvölgyekkel, és voltaképpen kérdéses, egyáltalán beszélhetünk-e valamiféle fejlődésről.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!