TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Sinológiai műhely

: Sinológiai műhely

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Kínai irodalom Kína történelme

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

439 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Tőkei Ferenc a kínai történelem, filozófia- és irodalomtörténet nemzetközileg is ismert és elismert művelője. Tudományos munkásságának hazai elismerését akadémikussá választása is jelzi; szokatlanul fiatalon, negyvenhárom éves korában jutott osztályrészéül e megtiszteltetés. Ebből az alkalomból tekint vissza sinológusi életművére e kötetben, amelynek címében a "műhely" szó jelzi, hogy alapvető tudományos gondolatainak fejlődéstörténetét kapja az olvasó; a korábbi keltezésű írásokban tehát számos olyan megállapítással, megfogalmazással is találkozhatunk, amelyekkel ma már nem érthet egyet a szerző. Ámde a gondolatok fejlődésének izgalma számos, a tágabb közönség számára újdonságot jelentő téma megismerésének lehetőségével is párosul. A klasszikus kínai verselés ritmusának máig megnyugtatóan nem tisztázott problémájához például Tőkei nyújtja az egyik legérdekesebb hipotézist. S a szigorúan tudományos jellegű tanulmányok mellett két összefoglalást is olvashatunk a könyvben: az egyik a régi kínai filozófia és társadalom fejlődésének összefüggését, a másik a klasszikus kínai irodalom rövid történetét adja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!