TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Szabó Dezső

: Szabó Dezső

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Irodalomtörténeti Könyvtár

Terjedelem:

604 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝A monográfia századunk egyik legellentmondásosabb íróját és gondolkodóját kíséri végig alkotói útján. szabó Dezső ideológiájának gyökereit a 19. század végének irracionális filozófiai eszmeáramlataiban találja meg. Elemzi az írói életművét, egyaránt részletesen fogalakozik a szépirodalmi alkotásokkal, a regényekkel, elbeszélésekkel és az író elméleti-kritikai munkásságával. Behatóan ismerteti az alkotások körül kibontakozott korabeli sajtóharcokat. Foglalkozik Szabó Dezső gondolatrendszerének korára gyakorolt hatásával. Az éppen másfél évtizede napvilágot látott mű első megjelentésekor élénk érdeklődéssel találkozott. A könyvtárak példányainak állapota azt bizonyítja, hogy ez az érdeklődés azóta sem hagyott alább. Szabó Dezső szemlélete és modora a ma olvasója számára már távoli, de művei és különösen eszméi ismeretet nélkülözhetetlen a korunkat megelőző világ megértéséhez és megítéléséhez.˝  A szerző 1945-től 1961-ig rendőrspicli, besúgó volt.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!