TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Szerep és mű

: Szerep és mű

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

341 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632807804

tartalom:

"A szerző nagy sikerű Válságok - választások című kötete után ismét a két világháború közötti magyar szellemi élet legizgalmasabb csomópontjait dolgozza fel tanulmányaiban. Elemzéseinek középpontjában az irodalmi élet kulcsproblémái és - figurái állnak. az irodalom a két világháború között centrális jelentőségű az ideológiatörténet szempontjából is. Lackó Osvát Ernőről, Illyésről írott tanulmányaiban többek között a máig is ható népies-urbánus vita előtörténetét ismerteti. A kötet legnagyobb terjedelmű írása talán először kísérel meg elfogulatlan és árnyalt képet adni Németh László pályakezdéséről és a Nyugathoz, illetve Babitshoz fűződő viszonyáról. Imponáló anyagismerettel vázolja fel Lukács György publicisztikai tevékenységét, számos eddig másnak tulajdonított írásról is egyértelműen kimutatva, hogy Lukácstól származnak. Történészi tárgyilagossággal jelöli ki a sokszor és sok szempontból félremagyarázott Kerényi Károly helyét a magyar szellemi életben. A kötet a két világháború közötti időszak szellemi áramlatairól írott összefoglaló tanulmánnyal zárul."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!