TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Színház

: Színház

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

358 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

˝Régóta kísért az a gondolat, hogy talán nem lenne felesleges összegyűjteni és kötetbe foglalni színi bírálataimnak és dramaturgiai írásaimnak teljes egészét, minden különösebb válogatás nélkül. Egyáltalán nem azért, mintha túlbecsülném két évtizedes állandó kritikusi működésem jelentőségét, hanem mert úgy vélem: egy ilyen gyűjtemény meglehetősen pontos és hű keresztmetszetét adhatná a két világháború közé eső magyar színházi életnek, dráma és színjátszás tekintetében egyaránt. Hiszen mint a Pesti Napló színházi kritikusa a húszas-harmincas években szinte minden valamirevaló magyar és külföldi darabról rendszeresen írtam bírálatot. Így tanúja lehettem egyrészt a polgári társadalom széthullását tükröző drámai műfaj-bomlásnak, másrészt a realista színjátszásból egyre üresebb stilizálásba tévedő rendezői kísérletezéseknek. Ebben az időben keletkezett elvi jellegű tanulmányaim, az akkor felvetett kérdésekre adott válaszadási kísérletek voltak. Épp ezért szerettem volna, ha mint egy lezárult korszak dokumentumaként kritikusi munkásságom teljes egésze eljut a mai nemzedékhez, amely mind kevésbé ismeri a színház drámájának ezt a félmúlt történetét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!