TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei

: "Színház az egész világ..."

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Színháztudományi Intézet

Kategóriák:

Irodalomtörténet Színház Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korszerű Színház

Terjedelem:

130 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Kott elsősorban irodalomtörténész. A varsói és a kaliforniai egyetem tanára. Az irodalomtörténet elsősorban Shakespeare szövegeit vizsgálja, de azt, hogy játsszák - ha nem is feledkeznek meg róla, - inkább zavaró körülményként kezelik, talán éppen azért, mivel a mai napig nincsenek pontos fogalmaink az Erzsébet-kori színjátszásról. Igaz, Kott sem az Erzsébet-kori színház felől közelíti meg Shakespeare-t. Mint könyvének címe is mutatja, a mai Shakespeare-t kutatja, s nem az érdekli, hogyan játszották a saját korában, hanem hogy napjainkban hogyan játsszák. Aktuális színházat követel és szerinte csak akkor szabad a jelenkor színházművészeinek klasszikusokhoz nyúlni, ha aktuális, mai gondolatokat, mai életünk lényeges kérdéseit, problémáit érintő dolgokat kívánnak kifejezni velük...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!