TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Találkozásaim. Beszélgetések a kortársakkal

: Találkozásaim. Beszélgetések a kortársakkal

Kiadás:

h. n., 2003

Kiadó:

Szabad Tér Kft.

Kategóriák:

Irodalomtörténet Képzőművészet Művelődéstörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632067177

tartalom:

˝Különlegesn értékes könyvet tart kezében az olvasó. Néhány hónappal halála előtt kaptam László Gyulától új kéziratát, amelynek Találkozásaim - Beszélgetések a kortársakkal címet adta. Ez a könyv - amelynek megjelenését sajnos már nem érhette meg - a számára fontos, jelentős emberekkel való találkozásait örökítette meg rajzban és az adott személyre jellemző frappáns, szellemes, anekdotázó szöveges megfogalmazásban. László Gyula így vallott könyvéről: "Magam legnagyobbrészt a beszélgetésről hazamenve jegyeztem emlékezetem szerint, így hát a szavak csak emlékeztetők a beszédre. Néha megesett, hogy közvetlenül jegyeztem. Apróságok, de néha felbukkan bennük egy-egy gyöngyszem (pl. Barcsay: "Csak akkor élek, ha festek"). Sok mindent nem jegyeztem le, mert miközben barátaim beszélgettek, én rajzoltam őket, s így egyszerre két dolgot nem tudtam művelni. Mindegy, legyenek így, ahogy vannak, utólag semmit sem változtattam jegyzeteimen." László Gyula nagy tudású polihisztor, régész, tudományos író, képzőművész, a magyar történelem kiváló ismerője volt. Szeretetre méltó ember, lenyűgözően kedves tudós férfiú. Hiányát csak most érezzük igazán.˝ Koltay Gábor

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!