TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tompa Mihály és a Biblia

: Tompa Mihály és a Biblia

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

Izraelita Magyar Irodalmi Társulat

Kategóriák:

Irodalomtörténet Judaika Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Izraelita Magyar Irodalmi Társulat kiadványai

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Pollák Miksa, rabbi, született 1868. márc. 8. 1883-1893-ig volt a budapesti Rabbiképző növendéke. Közben egy évig a berlini Hochschule für die Wissenschaft des Judentums hallgatója volt. 1892-ben avatták bölcsészdoktorrá Budapesten, 1894. rabbivá. Azóta soproni főrabbi. Eredménnyel mutatta ki a magyar irodalom bibliai vonatkozásait (Arany, Tompa) és jeles magyar zsidó történeti monográfiákat írt (Sopron, Bécsújhely). Művei: A zsidók Bécsújhelyen (Budapest 1892); Das Judentum und seine Parteien (Oldenburg 1895); A zsidók története Sopronban a legrégibb időktől a mai napig (Budapest 1896); Arany János és a biblia (Budapest 1904); Tompa Mihály és a biblia (Budapest 1912); Avódasz Jiszróel (Budapest 1924). Cikkei az Egyenlőségben, a Magyar Zsidó Szemlében, az Imit évkönyveiben, az Ethnographiában, a Pesti Naplóban, a Pesti Hírlapban, a Jövőben, A Magyar Nyelvőrben, az Oesterreichische Wochenschriftban, a Bloch emlékkönyvben, a Jewish Encyclopediában, a Múlt és Jövőben jelentek meg." Forrás: Magyar Zsidó Lexikon

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!