TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Torquato Tasso monográfia

: Torquato Tasso monográfia

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Eötvös József Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

518 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637338187

tartalom:

"Torquato Tassóban a magyar irodalmi tudat is kezdettől fogva a világirodalom nagy klasszikusát tisztelte, de az iránta való műfordítói és kiadói érdeklődés csak az ezredforduló környékén élénkült meg. A legjobbkor jelenik tehát meg Tusnády László monográfiája, mely Tasso életművének bemutatásával egyszerre teszi elemzés és értékelés tárgyává magyarul már olvasható alkotásait és hívja fel a figyelmet nálunk még ismeretlen műveire. A sárospataki főiskolai kar tanszékvezető tanárának személyében a legalkalmasabb szerző vállalkozott a magyar italianisztika és irodalomtudomány régi, nagy adósságát jelentő Tasso-monográfia megírására, hiszen A megszabadított Jeruzsálem hőseposz, az A minta pásztorjáték és a tassói szerelmes versek költői fordítójaként, Tasso-tanulmányok, valamint az Arany és Tasso című értekezés szerzőjeként többszörösen bebizonyította, milyen avatott ismerője a késő reneszánsz olasz költőfejedelem munkásságának és szövegeinek, korának és utókorának, a róla szóló szakirodalomnak. A jelen szintézis, ez a monumentális, teljességre törekvő életmű-monográfia egyaránt dicséri a kutató tudományos felkészültségét és a költő-műfordító ihletett, szenvedélyes stílusát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!