TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tört pálcák. Kritikák Szerb Antal I. 1926-1948

Tört pálcák. Kritikák Szerb Antal I. 1926-1948

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Nemzeti Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

524 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631901718

tartalom:

"Szerb Antalnak - vélhetően - már minden írása az olvasó elé került, de jószerével ismeretlenek az írásairól szóló szakvélemények, kritikák. Kötetünkkel - mely egy nagyobb gyűjtemény részét tartalmazza - ezt a hiányt kívánjuk pótolni. Az 1926 és 1948 között írott kortársi kritikák végigkísérik Szerb Antal írásművészetének útját az első jelentősebb tanulmánytól az utolsó írásáig. Az elemzésekből kirajzolódik Szerb Antal szellemi arculata, kiolvasható írói hitvallása. Az olvasó előtt feltárul egy régi világ, a két világháború közötti Magyarország képe is. E kritikák, kötetbe rendezve, regényszerűen hatnak. Érvek és ellenérvek ütközése, állítások és tagadások hullámzása, régi felfogás és "új" szemlélet olykor meglepően heves csatározása izgalmas, tanulságos olvasmánnyá avatja a könyvet. Bebizonyosodik, hogy a kritika nemcsak fontos, hasznos műfaj, de élvezetes irodalom is. Az írásokat minden megkülönböztetés nélkül, csorbítatlanul tesszük közzé, irodalomelméleti, művészetszemléleti, világnézeti és egyéb felfogásra való tekintet nélkül. Két kötetre tervezett munkánk első kötetét Szerb Antal születésének századik évfordulója jegyében készítettük és nyújtjuk át az olvasónak."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. Szerkesztő által dedikált.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!