TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Tudósítások a senkiföldjéről

: Tudósítások a senkiföldjéről

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Belvárosi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Magyar irodalom

Terjedelem:

20a5

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637675442

tartalom:

Márton László 1934-ben született Budapesten. Első írásai az Irodalmi Újságban és az új Hangban jelentek meg. 1956-ban bölcsészhallgatóként szerepet vállal az október 23-i tüntetés szervezésében, majd az Egyetemi Ifjúság című lap szerkesztésében, a megtorlás elől Nyugatra távozik. Az oxfordi egyetemen és a párizsi Sorbonne-on fejezi be tanulmányait, közgazdasági doktorátust szerez. Még oxfordi diák korában folyóiratot indít „Eszmélet” címmel, Párizsba költözve a „Magyar Műhely” alapítója és tíz évig szerkesztője, a londoni „Irodalmi újságban” a müncheni „Új Látóhatárban"” és a brüsszeli „Szemlében”, angol és francia folyóiratokban publikál. Magyarországon csak 1989-tol juthat szóhoz, elsősorban az Élet és Irodalomban és a Magyar Hírlapban. 1992-től a CET szerkesztőbizottságának tagja.
A kötetben közölt tíz esszé több, mint harminc évet ölel át. Érdeklődési köre elsősorban a magyar kortárs irodalom és a magyar társadalom sorsa. A párizsi senkiföldjén szántszándékkal olyan témákat választott, melyek az ötvenes-hatvanas években otthon tabunak számítottak: Illyés, Kassák, Füst Milán, Örkény István, Cs. Szabó László vagy – Bibó gondolatait tovább fűzve – a magyar zsidók sorsa a háború után.
Márton László, ha irodalomról beszél, nem burkolózik irodalomtörténész jelmezébe, ha politikáról, nem tart maga elé tudósi pajzsot. Élt azzal, ami harminc évig csak a nyugati magyar íróknak adatott meg: a csonkítatlan szabadsággal.

leírás:

Megjelent 500 példányban

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!