TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Útjelző

: Útjelző

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

556 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631506436

tartalom:

"E változatos tartalmú, színes tanulmánykötet a mai irodalom alakváltozásait éber figyelemmel kísérő kritikus gondjaitól indiai barangolások és londoni színházi esték emlékéig megannyi időszerű és érdekes témát tárgyal meg egységes szemlélettel. A filológiai tanulmányokat, kritikai elemzéseket, portrévázlatokat és bensőséges útirajzokat a mai kultúra minden egészséges kezdeményezésére nyitott szellem, azok érdekében perelő pártosság foglalja egységbe. Az elkötelezettség hívja elő az írásokat jellemző polemikus indulatot és vitatkozó kedvet, és útjelzőként ad számot Nagy Péter tájékozódásának és állásfoglalásának irányáról a legutóbbi évtized jelentős irodalmi és kulturális kérdéseiben, bőségesen tájékoztatva és meggyőzően állásfoglalásra késztetve az olvasót is. A kötet több mint tíz év kritikai és publicisztikai terméséből állt össze. Az első rész a művészet mai társadalmi helyéről, a kritika feladatairól, a szocialista irodalom állapotáról szóló általános és elméleti tanulmányokat tartalmazza, a kötet ezután több ciklusban irodalomtörténeti és kritikai írásokkal folytatódik, s útiélményekkel fejeződik be. Az irodalmi témájú kritikák és esszék között, megemlékezések és köszöntők formájában esszéhangú portrévázlat olvasható Szomory Dezsőről, Hatvany Lajosról, Horváth Jánosról, Lukács Györgytől, Déry Tiborról, Illés Endréről, Keresztúry Dezsőről és másokról. A modern magyar és világirodalomban tallózó olvasónapló pedig Kolozsvári Grandpierre Emiltől Örkény Istvánig és Somlyó Györgyig, Dos Passostól Lawrence Durrellig, John Wainig és George Steinerig, Nathelie Sarraute-tól Le Clésioig és Pascal Lainéig rajzolja meg az irodalmi tájékozódás gazdag és eleven útvonalait."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!