TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Vallomások, viták. Tanulmányok, cikkek, interjúk

: Vallomások, viták. Tanulmányok, cikkek, interjúk

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

183 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632710010

tartalom:

"Tanulmányokat, cikkeket, interjúkat tartalmaz Benjámin László új könyve. Más és más időben, más és más alkalomból születtek ezek az írások, de valamennyien egyetlen központi kérdéskörről szólnak, arról, ami egész életében foglalkoztatja, s amely írásának is forrása. Hűség a munkásosztályhoz és a szocializmus eszméjéhez. Ennek a hűségnek és eszmének a szolgálatába állította verseit, s ennek szenteli ezt a prózakötetet is. Petőfit, Adyt, József Attilát, Illyés Gyulát, Zelk Zoltánt, Csanádi Imrét, Kis Ferencet elemzi és értékeli mint példaképet, elődöt, pályatársat. Emlékezik saját pályafutásának némely eseményére, a harmincas évek kezdő poéta időszakára, töpreng a munkásművelődés kérdéseiről és a szocialista irodalom sorsának alakulásáról hazánkban. Vall emberi, politikai, esztétikai élményeiről, és vitázik mindazokkal, akik különféle meggondolások ürügyén nyíltan vagy kendőzve kikezdték az ő igazságait. S miközben a jelen gondjain töpreng, s keresi az irodalmi és művelődéspolitikai fejlődés lehetőségeit, kegyelettel emlékezik az elfeledettekről, a ma és a jövő példát mutató hagyományairól. Próza, mégis költői vallomás, személyes meggyőződés megvallása ez a könyv."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!