TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Vázlatok a kínai irodalomról

: Vázlatok a kínai irodalomról

Kiadás:

h. n., 1970

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Kína

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Esztétikai Kiskönyvtár

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Kínát Európa Marco Polo óta nézi-nézegeti, megérteni próbálja, de sajnos, máig sem ismeri eléggé. Végletes ítéletek között ingadozunk. Marco Polo és különösen Voltaire óta Európában mindmáig uralkodó nézet, hogy Kína az értelem és rend birodalma, ahol a költők és filozófusok kormányoznak, s évezredes kultúrájú paraszti nép műveli a földet és az erényt. A másik véglet mindent, ami kínai barbárnak és hasznavehetetlennek ítélt és ítél. Az utóbbi években inkább Kína negatívumait látjuk, s többnyire eltúlozzuk az évezredes múlt bénító ránehezedését a jelenre... mindenekelőtt be kell vallanunk Kína-ismeretünk felszínességét, s törekednünk kell arra, hogy a régi és a mai Kínát a lehető leghitelesebb forrásokból ismerjük meg. Nos, aligha van hitelesebb forrás, mint a művészi irodalom.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!