TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Irodalomtörténet kategória termékei
Verne, a technika álmodója

: Verne, a technika álmodója

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Irodalomtörténet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

283 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

˝Nemo kapitány, Ardan Mihály, a Hódító Robur, Sándor Mátyás és a többi sok ismerős Verne-hős történetéhez Verne nagyon sok meghökkentő megsejtése, technikai álma tapad, melyeket az idő csaknem mind igazolt. Megvalósult a televízió, a tengeralattjáró, a hangosfilm, a mesterséges hold, a nagy szilárdságú műanyag, a computer, a helikopter, a holdjármű és sok-sok más technikai találmány. Ezek az álmok az őket először felvázoló Verne-regények megjelenése után sok évtizeddel, olykor egy teljes évszázaddal keltek igazi életre. Byrd sarkutazó, Piccard sztratoszféra és mély-tengerkutató, Goddard rakétakonstruktőr, Marconi, a drótnélküli távíró és a rádió egyik megalkotója, Leonov űrhajós és még felsorolhatatlanul sok feltaláló, más utazó és tudós vallja, hogy Verne műveiben található technikai tudományos álmok ébresztették fel benne az érdeklődést egyik vagy másik probléma iránt. Ezeknek a technikai álmoknak felkutatása és bemutatása, a Verne korabeli és a mai technika által megvalósított alakkal való párhuzamba állítása a célja az ismert technikatörténész--szakíró, Horváth Árpád új könyvének. Benne a technikai érdekességek megfelelő csoportosításban való ismertetésén kívül bepillantást nyerünk a nagy francia álmodó-író küzdelmes, mozgalmas életébe, s nyomon kö­vethetjük szinte szédítő pályáján. Az egykori ismeretlen tőzsdeügynökből jórészt a fantáziamozgató technikai álmai miatt lett - mindmáig! - a világ egyik legolvasottabb szerzője.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!