FÖLDRAJZ / Japán kategória termékei
Új Nippon

: Új Nippon

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Japán

Terjedelem:

272 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Imaoka Dzsuicsiro japán műfordító. Közgazdász diplomát szerzett a tokiói Császári Egyetemen. 1922-ben Amerikába utazott, majd európai körutat tett. 1922-től 1931-ig Magyarországon maradt. Itt tartózkodását Japán bemutatásának szentelte. Több mint 800 cikket írt és 750 előadást tartott. 1924-ben a bécsi nemzetközi vásár japán kiállítás, majd az 1925-26-os Budapesti Nemzetközi Vásár japán kiállítás megszervezésében vett részt. Japán képzőművészeti tárlatot rendezett a magyar fővárosban. Népszerűvé az 1929-ben kiadott Új Nippon c. könyve tette, melyben megrendítő módon vett búcsút Magyarországtól. 1930-ban munkássága elismeréséül magyar állami kitüntetésben részesült. 1932-től a japán külügyminisztériumban teljesített szolgálatot a háború végéig. Könyvet írt a magyar történelemről, magyar vers-antológiát adott ki, kötetben foglalta össze a magyar kultúra eredményeit, és magyar nyelvkönyvet jelentetett meg. Közzétett cikket a magyar rovásírásról is. Japánra fordította Madách: Az ember tragédiáját.1956 végétől 1957 februárjáig a Japán Magyarországot Megsegítő Társaság Részvétnyilvánító Delegációjának vezetőjeként az osztrák-magyar határon segítséget nyújtott a menekülteknek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!