SZÉPIRODALOM / Jiddis irodalom kategória termékei
Sánta Fiske

: Sánta Fiske

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Jiddis irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630726106

tartalom:

˝Két rossz szekér, tele könyvekkel, olcsó kegyszerekkel, két sovány gebe, s a bakon két szegény könyvárus zsidó; Reb Mendele és Reb Álter. Ők vándorolnak a regény helyszínein, erdőkön át, kátyús gödrös utakon. Azzal ütik el az időt, hogy különféle történeteket mesélnek egymásnak, s aztán a valóságban is összeakadnak az egyik történet hősével, Sánta Fiskével, a koldussal és kolera-vőlegénnyel. Fiske elmondja élete hányattatásait, s hármójuk sorsa csudálatosan egybefonódik. [...] Ez a regény egy elpusztult világ - a kelet-európai, nyugat-oroszországi zsidóság - folklórjának hiteles megelevenítése. A pompás realizmus, a kicsattanó életerő, mely szinte szétfeszíti a könyv lapjait, maga a csoda; az emberi nyomorúság legmélyének, a kilátástalan szorongattatásnak varázsos művészi metamorfózisa, a reménytelenségből kicsiholt remény.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!