TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A bűnözés

: A bűnözés

Kiadás:

Szeged, 1932

Kiadó:

Szeged Városi Nyomda és Kiadó

Kategóriák:

Jog Pszichológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A bűnözés kérdése – mióta csendőrtiszt vagyok – mindig érdekelt. A való élet szempontjából épen úgy, mint tudományos oldalról. Az 1910-es években folytatott kutatásaim eredményeiről a Csendőrségi Lapok hasábjain – annak idején – beszámoltam. Már akkor elhatároztam, hogy megjelent tanulmányaimat könyvalakban adom ki azon célból, hogy emberi és társadalmi életünknek e rendkívül érdekes és nagy horderejű jelenségére összes bajtársaimnak – különösen pedig a nyomozással hivatásszerűen foglalkozóknak – figyelmét felhívva és azt ébrentartva, részükre lehetőséget nyújtsak arra, hogy a bűnözés kérdéseivel foglalkozhassanak. […] El sem képzelhető, hogy nyomozó közeg nélkülözzön lélektani ismereteket s a bűnözéssel évtizedeken át gyakorlatilag foglalkozó s azok üldözését élethivatásként magukra vállalt csendőremberek hiányában legyenek a lelki élet és a bűnözés elméleti ismeretének."

leírás:

A szöveg több helyen tollal aláhúzva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!