TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A haldokló, beteg ember életének és méltóságának tisztelete az Egyház tanításában. Az

: A haldokló, beteg ember életének és méltóságának tisztelete az Egyház tanításában. Az "eutanázia" problémája erkölcsteológiai szempontból, profán szakirodalmi és jogi kitekintéssel

Kiadás:

Budapest, 2009

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Egészségügy Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Erkölcsteológiai könyvtár

Terjedelem:

351 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639670716

tartalom:

˝A téma kiemelkedő jelentőségét az emberi élet alapvető, örök értéke, aktualitását pedig a szent, sérthetetlen valóságát napjainkban is erőteljesen megkérdőjelező törekvések mutatják. Az "eutanázia" problémájának terjedelmes szakirodalmi háttere és jogi reflexiója van, amelyen belül a kellő fogalmi tisztázás, pontosítás is várat magára. Ennek nyomai az alkotmánybírósági határozatokban is tetten érhetők. Attól függően ugyanis, hogy ki miként definiálja az "eutanáziát", ugyanazon magatartás egyező minősítése esetén is, másként ítélik meg azt. A könyv célja egyrészt bemutatni a haldokló, beteg ember életének, az azzal oszthatatlan egységben lévő méltóságának tiszteletét (és védelmét) az Egyház tanításában. Másrészt hozzájárulni ahhoz, hogy a fogalmi tisztázásban további előrelépés történjen - szolgálva az életet, minden ember életét, amely különösen akkor igényel fokozottabb tiszteletet, védelmet és szeretetet, ha kiszolgáltatott helyzetben (beteg státuszban) van az, akinek a méltóságától - a fogantatás pillanatától a természetes halálig - elválaszthatatlan.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!