TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A közös ügyek tárgyalására a magyar országgyűlés által kiküldött, s Őfelsége által 1895. évi június hó -ra Bécsbe összehívott bizottság irományai

A közös ügyek tárgyalására a magyar országgyűlés által kiküldött, s Őfelsége által 1895. évi június hó -ra Bécsbe összehívott bizottság irományai

Kiadás:

Budapest, 1895

Kiadó:

Pesti Könyvnyomda RT.

Kategóriák:

Jog Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

cca. 500 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Kiemelkedő jelentőségű kormányzati szerv volt, az 1867-től 1917-ig működő "Közös ügyek tárgyalására kiküldött magyar országos bizottság". A magyar és az osztrák országgyűlések által kiküldött delegációk a dualista Osztrák-Magyar Monarchia sajátos szervei voltak. Külön üléseztek és döntöttek a monarchia közös ügyeit (külügy, hadügy és az ezekre vonatkozó pénzügy) felölelő kérdésekben, mindenekelőtt a közös költségvetésről. A világháborúk közötti időszak két legfontosabb választott testületének, a 33-as (később 36-os, illetve 42 tagú) bizottságnak, valamint a 36 tagú honvédelmi bizottságnak iratai is a jelentősebbek közé tartoznak. Az előbbi a gazdasági élet legfontosabb kérdéseinek a megvitatására, az utóbbi a honvédelmi teendők összehangolására jött létre.

leírás:

A könyv mérete: 22 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!