TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A Sántha-ügy

: A Sántha-ügy

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Jog Magyar történelem Életrajz Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

207 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630574837

tartalom:

"Ha valaki arra kér, hogy a háború utáni éveket jellemezzem, akkor - Sántha Kálmán orvosprofesszor életének ismeretében - azt tanácsolom, hogy olvassa el ezt a könyvet - így kezdi Vizi E. Szilveszter akadémikus e könyv prológusát. "A könyv, az első Sántha-monográfia szigorú, jól dokumentált, gazdaságosan felépített, tárgyilagos mű. Visszafogott és adatokra-dokumentumokra szorítkozó ott is, sőt éppen ott leginkább, ahol még olvasni is nehéz a közölt jegyzőkönyveket, jelentéseket indulatmentesen. Éppen így, a maguk kommentálatlan nyerseségében és már szinte valószínűtlen valóságában válnak azután ezek a szövegek egy nagy tudós és tiszta ember meghurcoltatásának és megkínzatásának bizonylatain túl egy egész rendszer, egy egész hosszú korszak mentalitásának és magatartásának a jellemzőivé. A könyv nem vádol és nem dicsér: a megnyíló levéltárak lehetőségeit kihasználva föltár." (Vekerdi László)

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!