TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
A törvényszéki orvostudomány gyakorlati kézikönyve, különös tekintettel a legujabb szabályrendeletekre orvosok, jogtudók és tanulók számára

: A törvényszéki orvostudomány gyakorlati kézikönyve, különös tekintettel a legujabb szabályrendeletekre orvosok, jogtudók és tanulók számára

Kiadás:

Pesten, 1873

Kiadó:

Pfeifer Ferdinánd

Kategóriák:

Jog Orvostudomány Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

288 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Orvostudor, egészségügyi tanácsos, született 1832. november 16. Nagyváradon. 1848.-ban mint orvosnövendék a bécsi egyetemre ment, hol a szabadságharczi mozgalmakban részt vett. A viddini Ziah pasa fölhivására ő is török szolgálatba lépett és Serajevóban, majd Damascusban töltötte szolgálati éveit, midőn 1852. végén amnestiát nyert s Bécsbe érve Mazzini leveleinek Magyarországba való bevitelének közvetítésével vádoltatván, elfogatott és félévig fogva tartatott. Ekkor engedélyt nyert orvosi tanulmányainak a bécsi egyetemen való folytatására. Nagyváradra visszatérve 1857-től 1868-ig mint törvényszéki s Biharmegye főorvosa működött. Az 1863-ban Budapesten tartott gyűlésen indítványt tett a hazai közegészségügy törvényes szervezésére, mely a pozsonyi gyűlésen elfogadtatott. Az alkotmányos korszak bekövetkeztével, részt vett a politikai mozgalmakban és azok közé tartozott, kik a Deák-pártot Biharmegyében megalakították. Mint a törvényszéki orvostan magántanára 1859-től 1868-ig a nagyváradi jogakadémián, 1868-tól pedig a budapesti egyetem jogi karában működik. 1870-71-ben a miniszterek megbízták, hogy az általa indítványba hozott nagy-váradi bábaiskolát, mint első ily intézetet hazánkban, fölállítsa. Az általa föltalált mentőkocsi a legelső díjban részesült és a feltalálót Augusta császárné a nemzetközi jury tagjává nevezte ki s értékes melltűt küldött neki emlékűl. (Szinnyei József)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!