TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Alkotmányjog. Jogszabálygyűjtemény

Alkotmányjog. Jogszabálygyűjtemény

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Osiris Kiadó

Kategóriák:

Jog Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

678 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633792366

tartalom:

"Az alkotmányjogi jogszabálygyűjtemény az Alkotmánytan című tankönyv "ikertestvére". Alapvető rendeltetése, hogy kézikönyvként oktatási segédanyag legyen egyetemeken, főiskolákon, népfőiskolákon és a középfokú oktatási intézmények alkotmánytani stúdiumain. A gyűjteménybe felvett törvényeket módosításaikkal egységes szerkezetben közöljük. Az összeállítás szempontja nem a jogalkalmazás volt, ezért a kötet nélkülözi a hivatalos jogszabálygyűjteményekben alkalmazott megjegyzéseket. A második, átdolgozott kiadásban megjelenő kötet a lezárás pillanatában (1996. július 6.) hatályos magyar alkotmányjogot tartalmazza. A törvényekből kirajzolódik a magyar alkotmányjog mint alap-jogág szabályozási tárgyköre. Természetesen az alkotmányjog nemcsak ezeket a törvényeket jelenti, az alkotmány áttételes normái a legtöbb jogággal érintkeznek. A jogszabálygyűjtemény nem lép fel azzal az igénnyel, hogy tudományos alapon meghúzza alkotmányjog mint jogág határvonalait. A kötetbe felvett törvények a jogászképzés alapjai. E törvények többségének ismerete nélkülözhetetlen a társadalomtudományi szakemberképzésben és hozzátartozik az általános politikai kultúrához is. "

leírás:

A könyvtest laza, néhány aláhúzás tollal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!