TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Állam és jog az ősi Rómában

: Állam és jog az ősi Rómában

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Jog

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630573563

tartalom:

"Egy állam, egy nemzet kezdete mindig izgalmas, többnyire legendás talány. Róma sem kivétel ez alól. Pedig a kezdet meghatározó a folytatásra, kiteljesedésre, és Rómának mind örökösei vagyunk valamilyen formában. Saját kezdetünket is kutatjuk Róma kezdetében. Erről a kezdetről sok adatot tartalmaz, ha rejtve is, a római jog korai rendszere. Míg a történelmi események legendásak, e jogrendszer meglehetős biztonsággal megismerhető. Belőle következtetni lehet a jog szabályozta környezetre, s valószínűsíteni lehet egyes történelmi események, körülmények elfogadható vagy elvetendő voltát. A szerző a római állam és jog világáról meglévő legkorábbi forrásaink tanúságát kísérli meg egyeztetni az őstörténet írott emlékeivel, valamint a régészet legújabb eredményeivel. Együttes feldolgozásuk révén törekszik megszüntetni a történelem és a jogtörténet fehér foltjait, ellentmondásait vagy kétségeit. A biztosabb jogtörténeti forrásanyagból következtetve igyekszik sokban igazolni eleddig az irodalom világába utalt, hitelt érdemlőnek nem tartott historikus elbeszéléseket, ss e biztosabb történeti háttér segítségével old fel a jog világában megmaradt, mind ez ideig nehezen értelmezett forrásemlékeket, elsősorban a XII táblás törvénytöredékes szabályaiból."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!