TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Az emberi méltóság forradalma. Gondolatok az emberi jogok társadalmi szerepéről

: Az emberi méltóság forradalma. Gondolatok az emberi jogok társadalmi szerepéről

Kiadás:

Bern, 1978

Kiadó:

Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem

Kategóriák:

Jog

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Évszázados görög és korai keresztény hagyományokra visszanyúló címet választott Tóth János az emberi jogok évében megírt tanulmánykötete címéül. Boethius, Athénban honos gondolkodású, római latin író, börtönben írott filozófiai vigasztalásaiban hivatkozik először a személy jogaira: rationales naturae individua substantia. A sztoában gyökerező gondolkodásmód elelevenítése ma időszerűtlennek tűnik. Szégyellni való maradi mivoltáról azonban egyáltalán nem vagyunk meggyőződve. Aquinói Tamás mindenesetre nem átalotta felújítani Summa Theologica-jában és egybekapcsolni az ember teremtésbeli istenképűségével, az imago Deivel. Így lett az emberi méltóság, a dignitas humnana a korai kereszténység gyakran idézett, majd feledésbe merült szakkifejezése. Végső kiteljesedése és megvalósulása sohasem volt elképzelhető maradéktalanul, elkülönítve jelzős szerkezetű mivoltától. Tóth János formanyelve nemzetközi jogi fejtegetései során, különösen, amikor rámutat a jog útvesztőire, ezekben az évszázados hagyományokban gyökerezik. Ez teszi taglalását sajátos veretűvé. Hangvétele az olvasónak biztosítékot jelent...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!