TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei
Bankjog

: Bankjog

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Jog Közgazdaság

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

511 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632217683

tartalom:

"Ezt a könyvet több síkon, illetőleg több szinten kívántam megírni, amire inkább csak szépirodalmi művek esetében található példa. Rögtön hozzáteszem, szándékom korántsem irányul új műfaj, a jogirodalmi "új hullám" megteremtésére. Nem egyszerűen a "több cél" kitételt akartam helyettesíteni az irodalmi hangzatú "több sík, illetőleg több szint" kifejezéssel, hanem azt kifejezésre juttatni - esetleg szemléletesebben -, hogy a könyv megírásának nem "több", hanem "többféle" célja volt. Nézzük ezeket a célokat rangsorolás nélkül. Egyik célom, hogy a gazdasági életünkben mind nagyobb, fontosabb és érdemibb szerephez jutó bankok témakörét érintően könyvemmel is hozzájáruljak az általános ismeretek bővítéséhez, bemutassam a bankmunka jelentőségét, összegyűjtsem és rendszerezzem a bankokra vonatkozó, és a banktevékenységgel közvetlenül vagy közvetve kapcsolatos szabályokat. Úgy vélem ugyanis, hogy ezeknek a szabályoknak teljes körű (vagy legalábbis annak szánt!) és összefüggő bemutatása akkor is hasznos lehet, ha jogelméletileg esetleg nem lenne kimunkálható a bankokra vonatkozó joganyagok más jogágaktól elkülönült "bankjog"-i elismerése. Az általános "bankjogi" ismeretek bővítése ugyanis megítélésem szerint egyaránt fontos a bankokkal mind többször és mindinkább érdemi, partneri kapcsolatba kerülő gazdálkodó szervek, magánszemélyek és a bankokban dolgozók, dolgozni akarók számára. Az utóbb említettek tekintetében ezt külön is érdemes hangsúlyozni, mert bankrendszerünk átalakulása nemcsak több bank működését tette szükségessé, hanem ezzel egyenes összefüggésben a korábbinál jóval több bankszakember szakmába állítását is igényli."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!