TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Jog kategória termékei

, : Bevezetés a statisztikába

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Jog Statisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

178 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝A magyarországi jogászképzés több mint háromszáz éves múltra tekinthet vissza. 1775-től része, szerves alkotóeleme a statisztikái oktatás is. Tematikáját a változó korszellem, a jogászképzés célja, a statisztikai tudomány fejlettsége és az oktató érdeklődése alakította, változtatta. A társadalomtudományok művelését egyre inkább jellemző egzaktságra való törekvésnek is szerepe van abban, hogy a jelenlegi tanterv szerint - az általános statisztikán kívül - igazságügyi- és államigazgatási statisztikát is tanítunk. Az egyes anyagréseket külön-külön jegyzetek tárgyalják. Ez a kötet csak az általános statisztikai módszereket tartalmazza. Bár az oktatásnak itt nem az a célja, hogy mindenkiből statisztikust neveljünk, de a rendelkezésre álló időben minden joghallgatónak meg kell ismernie, hogy melyek a statisztikai módszerekkel megoldható társadalomtudományi problémák, miben áll e módszerek lényege, melyek hibalehetőségeik, logikai korlátaik, hogyan értelmezhetőek a statisztikusok által közzétett adatok.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!